portál uživatelů
softwarů Autodesk

Autodesk NavisWorks – kontrola kolizí stavebních konstrukcí a technologií

NavisWorks umožňuje kombinovat různorodé modely z rozličných zdrojů do jediného prostředí, do jediného modelu. Pomocí nástroje Clash Detective pak mohou být nalezena potenciální místa konfliktů mezi n…

Autodesk NavisWorks – kontrola kolizí stavebních konstrukcí a technologií

NavisWorks umožňuje kombinovat různorodé modely z rozličných zdrojů do jediného prostředí, do jediného modelu. Pomocí nástroje Clash Detective pak mohou být nalezena potenciální místa konfliktů mezi nimi. To přináší příležitost jejich vyřešení ještě, dokud je projekt v digitální podobě. Potenciál úspor na čase a penězích je zjevný.

Nejlepší postup při definování testu kolizí je vyhledávat střety tam, kde je lze podle vaší zkušenosti očekávat.Nástroj Clash Detective je pak neocenitelný pomocník.

stanovení výběrových množin

Před vlastním testem se stanoví výběrové množiny prvků nebo konstrukcí, které budeme chtít mezi sebou prověřit. Vytvoření těchto skupin obecně napomáhá lepší orientaci v projektu, je možné je uložit a exportovat (do XML) pro použití v průběhu celého procesu revize projektu. Pro jejich definici jsou k dispozici pokročilé nástroje pro prohledávání podle různých kritérií a hodnot (kategorií, vlastností, podmínek). Výsledek vyhledávání je možné si prohlédnout a uložit jako pojmenovanou vyhledávací množinu. Vlastní obsah množiny se tedy v průběhu vývoje projektu může měnit, podle toho, které prvky dané výběrové podmínky splňují.

nastavení testu