portál uživatelů
softwarů Autodesk

Revit Structure Extensions

Statická analýza příhradových vazníků Toto nové rozšíření umožňuje analyzovat příhradový nosník vytvořený v Revit Structure. Pracuje nejen s vytvořenou geometrií a profily, ale také počítá s…

Revit Structure Extensions

Statická analýza příhradových vazníků

Toto nové rozšíření umožňuje analyzovat příhradový nosník vytvořený v Revit Structure. Pracuje nejen s vytvořenou geometrií a profily, ale také počítá s podporamy, zatížením, zatěžovacími stavy a omezením stupňů volnosti, které jsou definovány opět v Revit Structure. výstupů. Součástí každé analýzy je HTML report, který je možný uložit, vytisknout nebo vyexportovat do MS Word a Excel. Důvodem pro vytvoření tohoto rozšíření byla potřeba umět simulovat chování příhradového nosníku přímo v prostředí Revit Structure, aby bylo možné udělat rozhodnutí, který z nosníků použít, mnohem dříve než doposud.

  Analýza příhradového vazníku pomocí Extensions

Vyztužování je modul umožňující na základě zadaných parametrů automaticky vyztužit piloty a to ať samostatné, nebo s hlavou. Pokud se pod hlavou nachází více jak jedna pilota, software automaticky vyztuží všechny stejně.

Jako u ostatních Extensions i makro pro vyztužování umožňuje export navrženého vyztužení do AutoCAD Structural Detailing k automatickému vytvoření výrobní dokumentace.

  Vyztužení piloty

Vyztužování rohů zdí

Toto makro vytvoří 3D vyztužení rohů železobetonových zdí. Automaticky tak dokážete vytvořit vyztužení stěn které jsou spojeny do L, T a nebo X.

Stejně jako u předchozích i zde je možnost převedení výztuže do programu AutoCAD Structural Detailing, který je součástí balíku Revit Structure Suite.

  Vyztužení rohu stěn

Vyztužení parapetu

Velmi podobnou funkčnost jako u předchozího Vyztužování rohů zdí nabízí vyztužování parapetu. Zde je možné vyztužit desku společně s navazující stěnou či trámem. Opět je možné výztuž předat do AutoCAD Structural Detailing pro dopracování prováděcí dokumentace.

  Vyztužení rohu stěn