portál uživatelů
softwarů Autodesk

Lavičkování

Strojírenství

Pod zvláštním názvem Lavičkování se skrývá výsledek téměř půlroční práce studentů SPŠ stavební v Liberci. Studenti dostali za úkol komplexně zpracovat návrh lavičky pro použití ve veřejném prosto…

Lavičkování

Pod zvláštním názvem Lavičkování se skrývá výsledek téměř půlroční práce studentů SPŠ stavební v Liberci. Studenti dostali za úkol komplexně zpracovat návrh lavičky pro použití ve veřejném prostoru. Na konci školního roku tak bylo hotovo téměř tři desítky originálních návrhů laviček rozmanitých tvarů a z různých materiálů.

Práce na návrhu byla rozdělena na více části a spojila v sobě několik předmětů učebního plánu třetího ročníku. Prvotním krokem byl vlastní návrh lavičky v předmětu architektura. Následně návrh lavičky převedli studenti v hodinách výpočetní techniky do digitálního modelu a vytvořili vizualizace zobrazující tvar a použité materiály. Každý návrh doplnila textová esej vážící se vždy ke konkrétní lavičce. Několik vybraných návrhů laviček bylo vytištěno na 3D tiskárně ve zmenšeném měřítku.

Výsledky práce studentů byly prezentovány na výstavě Lavičkování v prostorách liberecké knihovny.

  Ukázka návrhu lavičky

  Ukázka návrhu lavičky

  Makety navržený laviček vytvořené pomocí 3D tiskárny

  Vernisáž s prezentací návrhů v hale liberecké knihovny