portál uživatelů
softwarů Autodesk

Deset důvodů proč přejít na Autodesk Inventor z AutoCADu LT – 3. díl

Strojírenství

Přechod od tradičního 2D navrhování k postupům 3D modelování přináší uživatelům AutoCADu LT řadu novinek. Jednou z těch nejzásadnějších je možnost vysokého stupně integrace jednotlivých tech…

Deset důvodů proč přejít na Autodesk Inventor z AutoCADu LT – 3. díl

Přechod od tradičního 2D navrhování k postupům 3D modelování přináší uživatelům AutoCADu LT řadu novinek. Jednou z těch nejzásadnějších je možnost vysokého stupně integrace jednotlivých technických kroků vedoucích k finální realizaci návrhu včetně výpočtů, analýz a vizualizace. Souhrn těchto nástrojů se nazývá funkční navrhování a je v propracované podobě k dispozici uživatelům přibližně posledních čtyř verzí Autodesk Inventoru Professional. V dalších dvou dílech našeho seriálu se podíváme detailněji právě na tyto funkčnosti.

Důvod pátý – Akcelerace návrhových procesů

Pro uživatele AutoCADu LT přecházejícího na Autodesk Inventor bude tato funkčnost zřejmě jednou z nejzajímavějších. Na rozdíl od AutoCADu LT má Autodesk Inventor otevřené programovací rozhraní, čehož mistrně využívá vývojový tým produktu a postupně integruje do Autodesk Inventoru řadu funkčností a nástrojů urychlujících tvorbu primárního modelu součásti, případně sestavy. Cílem je ušetření pracovního času pro realizaci vlastního návrhu a ve spojení s technickými výpočty také zpřesnění celého procesu s minimalizací chyb a problémů.

Nástroje integrované v návrhovém centru Autodesk Inventoru poskytují uživatelům možnost, prakticky zadáním základních vstupních hodnot spočítat a automaticky vygenerovat různé typy převodů, šroubových spojů, vaček a řady dalších problematických součástí.

Vysoká integrace s nástroji pro výpočty, usnadňuje práci technika

Součástí těchto nástrojů je jejich úzká návaznost na databáze normalizovaných dílů, které jsou k dispozici přímo v Autodesk Inventoru, nebo je lze stáhnout z mezinárodně dostupné databáze. Inventor Content Library je takto integrována již v několika verzích Autodesk Inventoru. Pro distribuci dílů je standardně využit databázový SQL server, který je integrován po instalaci přímo na lokálním počítači a je využíván každým počítačem separátně. Samozřejmě může být tato databáze po připojení příslušného komunikačního prostředí (TCP/IP) sdílená jinými uživateli na centrálním serveru. Veškeré vytváření normalizovaných součástí je řízeno pouze jednoduše ovladatelným dialogem s nutností definovat pouze nejdůležitější vstupní parametry.

Optimalizované nástroje vás provází prakticky na každém kroku fáze tvorby návrhu

Parametrický popis modelů součástí přímo určuje možnost jejich modifikace pomocí soustavy proměnných. Lze tak snadno generovat odvozené modifikace již existujících součástí. Do důsledku vytvoření nové varianty znamená pouze zadání nových hodnot proměnných do předem připravených tabulek. Variantně generované součásti jsou vhodné především při řešení rutinních návrhů opakujících se prvků. Ve firmě si tak můžete vytvořit varianty všech vyráběných výrobků a jejich modifikací a ty přímo integrovat do nových projektů. Veškeré úpravy modelu se samozřejmě projevují ve výkresové dokumentaci. Změna tvaru součástí v pohledech samozřejmě modifikuje odpovídající rozměry pokud je charakteristika původní geometrie zachována (nedojde k výmazu reference).

Důvod šestý – Model není pouze návrhem, ale skutečným digitálním prototypem

Za nejvyšší úroveň modifikovatelnosti návrhu lze bezesporu považovat variantní generování celých sestav, které detailně popisují navrhovaný digitální prototyp. Při modelování variantních sestav nachází výrazné uplatnění adaptivní modelování. Velké množství navzájem provázaných parametrů je nahrazeno adaptivními vazbami. Obrazně řečeno „plastické součásti“ se deformují v závislosti na celkové modifikaci geometrie, která je řízena hodnotami v externě definované tabulce. Výrazný podíl adaptivních postupů modelování můžete také využít při modelování variantních svarků. Jedná se o jistou podobu sestav vytvářených podle určitých pravidel v samostatném modulu Autodesk Inventoru.

Postup realizace technického návrhu pomocí digitálních prototypů

Realizovaný model vytváří skutečný virtuální prototyp, který má své vlastnosti, své fyzikální a mechanické parametry. Z výše uvedeného obrázku je zřejmé, že celý tento proces znamená výrazný kvalitativní obrat v technickém navrhování. Pro uživatele 2D navrhování se jedná o změnu metodiky práce s návrhem a výrazné rozšíření využití jeho možností, které již nespočívají pouze v oblasti definice geometrie výrobku pro produkční fázi.

Primární geometrická data mohou být využita pro analýzu mechanických vlastností, vyhodnocení pohybu a kolizí součástí v sestavě, prezentace nebo jako vstupní informace pro programování číslicově řízených strojů.

Návrh výrobku pomocí Autodesk Inventoru přibližuje myšlenku realitě

Hlavním cílem nejen Autodesk Inventoru je výrazné zkrácení času nutného pro řešení a testování prvotního návrhu. Díky virtuálnímu modelu nového výrobku nemusí být prakticky v této době vytvořen jediný výkres a můžeme mít již zcela jasné představy o konstrukci a funkčnosti jeho konstrukce. Navíc můžete otestovat celou řadu variant až na úroveň kinematiky a dynamiky. Všechny tyto postupy jsou realizovatelné prakticky v libovolné fázi řešení návrhu ať již pracujete s jeho prvotním návrhem, nebo s pokročilou konstrukční studií.

Nad modelem můžete počítač, ale stejně dobře simulovat obrábění