portál uživatelů
softwarů Autodesk

Autodesk a Tele Atlas rozšiřují spolupráci při vytváření nejpřesnějších map celého světa

Stavebnictví

Od roku 2004 již Tele Atlas a Autodesk vzájemně spolupracují při vytváření lokalizačně založených služeb a aplikací po celém světě. Toto aktuální rozšíření spolupráce přináší společnosti Autodesk přís…

Autodesk a Tele Atlas rozšiřují spolupráci při vytváření nejpřesnějších map celého světa

Od roku 2004 již Tele Atlas a Autodesk vzájemně spolupracují při vytváření lokalizačně založených služeb a aplikací po celém světě. Toto aktuální rozšíření spolupráce přináší společnosti Autodesk přístup k digitálním datům společnosti Tele Atlas, což zahrnuje také více než 30 milionů definičních bodů zájmu (POI) a dalších mapových produktů. Autodesk také může využít adresní body Tele Atlas, které obsahují informace o názvu ulice, čísla domů, poštovní směrovací čísla, zeměpisnou šířku a délku a další velice důležité údaje, které lze použít pro přesnou lokalizaci. Na rozdíl od klasických geokódovaných dat umožňují adresní body Tele Atlas také přímou vizualizaci v mapových řešeních Autodesk, takže přinášejí uživatelům okamžité zobrazení informací o dané parcele či budově přímo v aplikaci.

  Ukázka a popis adresních bodů Tele Atlas

Autodesk také spolupracuje na vývojářské úrovni v rámci programu Tele Atlas LBS Innovators Series jako Diamantový sponzor. Cílem je podpora inovačních vývojových projektů na bázi přímé pomoci vývojářům formou školení.

„Přesná globální digitální data jsou klíčovou součástí mobilních technologií nově vznikajících aplikací v oblasti bezdrátových služeb a souvisejícího obchodu,“ říká Rod Egdorf, vedoucí prodeje a marketingu Autodesk Location Services. „Naše spolupráce nám pomáhá usměrňovat tyto inovace a rozšiřovat vzájemné vztahy a poskytuje nám velice kvalitní obsah pro naše vyvíjené projekty. Díky podpoře společnosti Tele Atlas v rámci programu LBS Innovators Series můžeme lépe pomoci vývojářům zvýšit efektivitu jejich aplikací s lokalizačními technologiemi a uplatnit je na geoinformačním trhu.“

V současné době patří mezi aplikace Autodesk s využitím digitálního obsahu společnosti Tele Atlas například řešení pro podnikové či zákaznické bezdrátové sítě, jako jsou Vodafone’s Mensa-Red Localización a Jumptap s možností vyhledávání v síti.

„S rostoucími možnostmi mobilních sítí a Internetu, kde vznikají lokalizačně založené služby jsme schopni pokrýt vzrůstající nároky zákazníků vybavených GPS a nabídnout jim rychlý přístup k požadovanému obsahu,“ říká Jude McColgan ze společnosti Tele Atlas. „Díky našemu rozsáhlému partnerství se společností Autodesk, jsme nyní schopni rychle poskytnout požadovaný obsah v globálním rozsahu pro tytu služby. Jsme velice nadšeni z nových možností prohlubování podpory v rámci vývojářské komunity Autodesk. Díky vzájemnému úsilí může nyní Tele Atlas a Autodesk přinést potřebnou podporu vývoji nových aplikací a podpořit vývojáře při tvorbě různých webových a mobilních služeb, které jsou hlavní náplní našich současných cílů.“

Více informací o vzájemné spolupráci společností Autodesk a Tele Atlas v rámci programu LBS Innovators Series lze nalézt na webových stránkách http://www.teleatlaspresskit.com.

Další informace k lokalizačním službám, vyvíjeným společností Autodesk, lze nalézt na webové stránce http://www.autodesk.com/locationservices.