portál uživatelů
softwarů Autodesk

Revit 2009 – Procházení objektem v reálném čase

Ovládací kolečko nástroje Steering Wheel je přehledné a snadno se ovládá.Vybráním příslušné funkce v navigačním kolečku a následným pohybem kurzoru tak můžete podle potřeby upravit zobrazení pohl…

Revit 2009 – Procházení objektem v reálném čase

Ovládací kolečko nástroje Steering Wheel je přehledné a snadno se ovládá.Vybráním příslušné funkce v navigačním kolečku a následným pohybem kurzoru tak můžete podle potřeby upravit zobrazení pohledu nebo polohu kamery perspektivního pohledu.

Funkce Procházet

V nabídce kolečka Steering Wheel je i funkce Procházet, která umožňuje v reálném čase procházet navrhovaným objektem.

1.V panelu nástrojů klepněte na ikonu Steering Wheel (obr. 1-A).

2.V zobrazeném kolečku stiskněte a držte výsečové tlačítko Procházet (obr. 1-B).

3.Pohybem kurzoru v blízkosti značky kruhového tvaru (obr. 2-A) určete směr pohybu kamery.

Směr pohybu kamery je odvislý od směru pohybu kurzoru, zobrazující se jako šipka (obr. 2-A), od kruhové značky. Při posunu kurzoru nad kruhovou značku (šipka směřující nahoru) se kamera začne pohybovat vpřed a naopak při pohybu kurzoru obráceným směre dolů se kamera od objektu začne vzdalovat. Při pohybu kurzoru doleva nebo doprava (šipka směřující vlevo resp. vpravo) se kamera začne na místě otáčet.

Výšku kamery (očí) lze změnit stisknutím tlačítka Shift jak napovídá nápis, který je na pracovní ploše v průběhu příkazu zobrazen (obr. 2-B).

Pomocí funkce Procházet z nabídky nového navigačního nástroje Steering Wheel je možné simulovat pohyb člověka procházejícího navrhovaným domem.