portál uživatelů
softwarů Autodesk

Novinky ze světa MapGuide Open Source

Stavebnictví

Vzhledem k postupnému vývoji celé technologie dochází k postupnému uvolňování nových verzí aplikací či celých softwarových balíků a také je v poslední době kladen důraz na přiblížení we…

Novinky ze světa MapGuide Open Source

Vzhledem k postupnému vývoji celé technologie dochází k postupnému uvolňování nových verzí aplikací či celých softwarových balíků a také je v poslední době kladen důraz na přiblížení web-map technologií širšímu okruhu uživatelů.

Důkazem je příprava a vytvoření nového LiveCD pro MapGuide Open Source.

Jak začít s MapGuide Open Source? Zkuste to s LiveCD!

Společnost Autodesk a francouzská agentura Camptocamp (open source base camp) zaměřená hlavně na open source geoprostorové technologie vytvořily kompletní LiveCD, které má jediný úkol – pomoci novým uživatelům s prvními kroky v novém, neznámém prostředí technologie MapGuide Open Source.

V případě, že byste rádi zkusili publikovat své výsledky na webu prostřednictvím interaktivních online map a nevíte, kde začít, je pro Vás LiveCD ideální volbou.

Po spuštění staženého LiveCD ve Vašem počítači máte k dispozici funkční MapGuide Open Source server doplněný o nový autorizační nástroj MapGuide Maestro, ukázkové aplikace včetně zdrojového kódu a demo datové sady.

LiveCD je k dispozici ke stažení na webu projektu MapGuide Open Source ve dvou verzích – pro operační systémy Windows a také pro Linux – Ubuntu. Vždy se jedná o obraz CD, tedy formát ISO.

Obě verze stahujte zde: http://mapguide.osgeo.org/download/relatedlinks

Web společnosti Camptocamp: http://www.camptocamp.com

Nová verze MapGuide Open Source 2.0.2 k dispozici

Vývojový tým projektu MapGuide Open Source oznámil dostupnost nové verze celého řešení – MapGuide Open Source 2.0.2.

Verze 2.0.2 podporuje webový prohlížeč Mozilla Firefox verze 3, obsahuje velké množství oprav a také aktualizované knihovny pro datové konektory FDO. Kompletní seznam provedených změn pak naleznete na domovském webu projektu.

Technologie FDO také prochází intenzivním vývojem, který vyústil v rozšíření seznamu datových konektorů. O novinkách v této oblasti jsme Vás informovali již na začátku listopadu.

Podle komentářů členů projektu se jedná zásadní verzi (označována jako „milestone“), která je velmi stabilní. Kromě podpory prohlížeče Firefox verze 3 je mezi doporučenými webovými prohlížeči nově také aplikace společnosti Google – Chrome.

Novou verzi naleznete zde: http://mapguide.osgeo.org/download