portál uživatelů
softwarů Autodesk

Správce listů v AutoCAD 2012- 3. díl

AutoCAD

Publikování sady listů Manažer listů umožňuje publikování celé sady nebo publikování jen vybraných listů z konstrukční dokumentace. Existují dva způsoby, jak vykreslovat: 1. Publikování a tisk…

Správce listů v AutoCAD 2012- 3. díl

Publikování sady listů

Manažer listů umožňuje publikování celé sady nebo publikování jen vybraných listů z konstrukční dokumentace.
Existují dva způsoby, jak vykreslovat:
1. Publikování a tisk přímo na plotr nebo do souboru
2. Publikování pomocí dialogového okna Publish

1. Publikování a tisk přímo na plotr nebo do souboru
Klikněte pravým tlačítkem myši na název sady listů nahoře a vyberte Publish a potom v podmenu Publish to Plotter.

Tato metoda je používána pro tisk a publikování tehdy, když každé rozvržení má již nadefinované nastavení stránky. Nevýhodou tohoto postupu je, pokud někdo již tiskl jednotlivé listy a uložil špatné nastavení parametrů tisku do rozvržení. Tisk pak neproběhne v pořádku.

2. Publikování pomocí dialogového okna Publish
Použití dialogového okna nemusí být tak rychlé jako přímý tisk do souboru nebo na plotr, ale je zde méně pravděpodobné, že dojde ke špatnému vytištění. Můžete také využít nastavení tisku uložené ve výkrese jednotlivých listů nebo pro celou sadu.
Otevřete místní nabídku pravým tlačítkem myši na názvu sady listů a vyhledejte volbu Publish a z podmenu volbu Publish Dialog Box.

Zobrazí se dialogové okno, ve kterém můžete nastavit parametry publikování. Máte možnost nastavit volby: Tisk na plotr v nastavení stránky, formát DWF, DWFx nebo PDF.

Po stisknutí tlačítka Sheet Set Publish Options se určí výstupní  umístění a název souboru.
Tip: Je třeba dát pozor na volbu typ souboru: volba Multi-sheet file umístí všechny listy do jednoho souboru, volba Single-sheet file umístí každý list do samostatného souboru.

Nastavení lze jednoduše měnit z místní nabídky. Více než jeden soubor lze měnit pomocí kombinace kláves Shift a kliknutím na vybraný na list. Potom vyberte z menu požadované nastavení stránky. Když je nastavení hotovo, vyberte volbu Publish.