portál uživatelů
softwarů Autodesk

Příprava dat před jejich sdílením skrze Cloud služby

AutoCAD

Zajistíme tím homogenitu sdílených dat a zmenšíme zbytečně narůstající velikost opakovaně používaných výkresů plnících se nejrůznějším datovým odpadem. Jedním ze základů vhodné péče o CAD výkresy je…

Příprava dat před jejich sdílením skrze Cloud služby

Zajistíme tím homogenitu sdílených dat a zmenšíme zbytečně narůstající velikost opakovaně používaných výkresů plnících se nejrůznějším datovým odpadem.

Jedním ze základů vhodné péče o CAD výkresy je využívání starého dobrého příkazu PURGE neboli ČISTI. Příkaz prochází postupným vývojem (podobně jako ostatní), takže v poslední verzi aplikace AutoCAD je zase o kousek chytřejší.

Jak tedy výkres před jeho sdílením správně vyčistit?

  • Nejprve zrušíme výběr možnosti Confirm each item to be purged/Potvrdit každou čištěnou položku. Tím zajistíme, že se nás příkaz nebude neustále ptát zda mazat nebo ne. Ve výkresu by neměla zůstávat žádná zbytečná data a uživatel by měl vědět, co vše je nepoužívané.
  • Vybereme volbu Purge nested items/Čistit vnořené položky, což zase o kousek pomůže zmenšit datovou velikost výkresu.
  • Vybereme Unnamed Objects — Purge zero-length geometry and empty text objects/Nepojmenované objekty – Vyčistit geometrii s nulovou délkou a prázdné textové objekty. Tato možnost představuje příjemné vylepšení a v případě, že jí není třeba, je neaktivní – zašedlá. V případě, že v dialogu aktivní je, vyberte jí – rychle a jednoduše se zbavíte zbytečných prvků ve výkresu.

Sdílení dat mezi rúznými uživateli, jinými verzemi aplikací a jinými sítěmi vždy představovalo potenciální riziko. Tento postup může sdílení zjednodušit, nesebere vám mnoho času a zmenší velikost používaných výkresů.

Převzato z cadalyst.com

Související články:

  • Příprava dat před jejich sdílením skrze Cloud služby