portál uživatelů
softwarů Autodesk

Aplikace Revit nyní umožňují informační modelování budov v českém uživatelském prostředí

Strojírenství

Autodesk Revit Architecture byl poprvé vydán v české verzi v roce 2007 a velmi rychle se stal oblíbeným nástrojem architektů, který umožňuje tvorbu informačního modelu budovy počínaje studií…

Aplikace Revit nyní umožňují informační modelování budov v českém uživatelském prostředí

Autodesk Revit Architecture byl poprvé vydán v české verzi v roce 2007 a velmi rychle se stal oblíbeným nástrojem architektů, který umožňuje tvorbu informačního modelu budovy počínaje studií a koncepčním modelováním a konče vytvářením ucelené projektové dokumentace včetně možnosti prezentací návrhů s využitím fotorealistických vizualizací.

Kromě tohoto nástroje je nyní rovněž lokalizovaný Autodesk Revit MEP pro navrhování technických zařízení budov (TZB) a Autodesk Revit Structure pro navrhování stavebních konstrukcí. Vedle oblasti architektury je tak nyní informační modelování budov (Building Information Modeling, BIM) dostupnější rovněž profesním specialistům v těchto oborech.

Více informací o těchto řešeních, odkazy na související články a další užitečné informace naleznete na stránkách věnovaných těmto řešením, Autodesk Revit MEP a Autodesk Revit Structure.

Kromě výše zmíněných samostatných řešení pro příslušný obor je v současné době k dispozici také komplexní nástroj spojující funkce architektonické, funkce pro projektování TZB i funkce týkající se nosných konstrukcí. Jedná se o nástroj Autodesk Revit, který je dostupný v rámci balíčku Autodesk Building Design Suite, který rovněž obsahuje AutoCAD a dále řadu specializovaných nástrojů. Zmíněný Autodesk Revit je v současné době rovněž lokalizovaný a balíček je tedy nabízený i v české jazykové verzi. Více informací o Autodesk Building Design Suite a obsažených nástrojích naleznete zde.

Stáhněte si příručku Začínáme … s Revitem /data/articles/4436/zaciname_prirucky