portál uživatelů
softwarů Autodesk

Doporučujeme: BIM příručka

Stavebnictví   |   BIM

Zatím jediná ucelená publikace o technologii BIM je určena všem, kteří mají co do činění s projektováním, výstavbou a správou budov, technologických celků, infrastruktury a dalších, ale rovněž pro pot…

Doporučujeme: BIM příručka

Zatím jediná ucelená publikace o technologii BIM je určena všem, kteří mají co do činění s projektováním, výstavbou a správou budov, technologických celků, infrastruktury a dalších, ale rovněž
pro potřeby státní správy jak z hlediska kontrolních orgánů, tak i investičních činností.

Měla by sloužit pro základní seznámení se s metodikou informačního modelování budov (BIM) a významu BIM pro změny ve stavebnictví. Text tohoto dokumentu vznikl v rámci pracovní skupiny “BIM & Standardy a legislativa” Odborné rady pro BIM (CzBIM). V České republice v současnosti neexistuje česky psaná publikace, která by se věnovala obecným nebo specifickým aspektům informačního modelování budov (BIM) nezávisle na softwarových nástrojích.

Autoři tohoto textu pochází z různých odvětví stavebnictví a používají pro svoji práci nejrůznější
postupy a nástroje. Jsme přesvědčeni, že informace v této příručce vám pomohou zorientovat se v problematice informačního modelování a nalézt základní informace o tom, jaké výhody vám může BIM nabídnout a jaké změny pro vás bude případně znamenat.

V závěru příručky je uveden slovník pojmů, který se autoři snažili respektovat v textu. Protože většina současných materiálů je dostupná v angličtině, obsahuje slovník anglické výrazy, jejich překlad do češtiny a jak je chápou. V úplném závěru pak jsou uvedeny odkazy na hlavní literaturu, ze které čerpali informace. Tyto zdroje jsou vhodné pro další studium problematiky.

Příručku si můžete stáhnout na ISSUU
Více také na www.czbim.org