portál uživatelů
softwarů Autodesk

Zpracováno v BIMu: Topologie zvuku

Stavebnictví   |   BIM

Rakouský pavilon na světové výstavě EXPO 2010 od kanceláře SPAN Architects vznikl v 3D modelu BIM. Představujeme odvážnou biomorfologickou formu domu a její vznik ve 3D modelovacím software Maya. Nepř…

Zpracováno v BIMu: Topologie zvuku

Rakouský pavilon na světové výstavě EXPO 2010 od kanceláře SPAN Architects vznikl v 3D modelu BIM. Představujeme odvážnou biomorfologickou formu domu a její vznik ve 3D modelovacím software Maya.

Nepřehlédnutelný červenobílý pavilon pro světovou výstavu Expo 2010 měl plochu 2000 metrů čtverečných a výstavní koncept byl hravý výlet z vrcholků hor, přes les a louky k jezerům, aby nakonec návštěvníky přivedl až do centra Vídně.
Dvoupodlažní budova měla půdorys zkoseného čtverce a vznikla ve spolupráci architektonické kanceláře SPAN a Zeytinoglu Architects. Výrazná struktura a dynamika pavilonu byla podtržena i červenou barvou, která lemovala okraje venkovních zdí.Naopak samotný interiér měl na diváky působit harmonickým dojmem: šlo o poutavou cestu v uměle vytvořeném prostředí z vrcholků rakouských hor, přes jezera až do Vídně.

Nás ale spíše než expozice uvnitř zajímá nekonvenční budova a její vznik. Pomocí jediného inteligentního 3D modelu budovy ji navrhli architekti z vídeňského ateliéru SPAN. Vizualizace pak vznikaly v 3DS Maxu.
Prohlédněte si realizaci včetně interiérů
Krátká videoprohlídka pavilonu je na YouTube zde