portál uživatelů
softwarů Autodesk

Využití Autodesk Revit: di5 architekti a inženýři

Stavebnictví   |   Revit

di5 architekti inženýři je pražský architektonický ateliér, který již řadu let tvoří v software Autodesk Revit. O tom, jak využívá technologii BIM, jsme v našem aktuálním video rozhovoru mluvili s par…

Využití Autodesk Revit: di5 architekti a inženýři

di5 architekti inženýři je pražský architektonický ateliér, který již řadu let tvoří v software Autodesk Revit. O tom, jak využívá technologii BIM, jsme v našem aktuálním video rozhovoru mluvili s partnerem této kanceláře Ing. Petrem Matyášem.

Digitální modelování staveb (BIM) jako komplexní projekční metoda podle Petra Matyáše přinese změny nejen do výstavby, ale především do celého procesu dalších služeb spojených s provozem budov. Ateliér di5, který dnes patří k předním průkopníkům této technologie v českém prostředí, se už dnes snaží připravovat všechny typy projektů právě ve 3D modelu proto, aby v začátku projekčních prací mohl aplikovat nejen 3D simulaci pro budoucí uživatele, ale i pracovní postupy pro realizační firmy. Za další benefity pak Petr Matyáš uvádí optimálnější koordinaci vedení sítí, ale třeba i sledování nákladů v jednotlivých částech budovy. Digitální model jednoduše zná aktuální stav a lze jej snadno sdílet podle potřeby.

Profil di5
Tým di5 je tvořený architekty a inženýry, kteří úzce spolupracují v průběhu všech fází vývoje projektu. Rozsah naší práce začíná přípravou koncepce, přes vývoj a řízení projektu až po dohled nad stavebními pracemi. di5 architekti inženýři jsou připraveni řešit rozdílná zadání z oblasti solitérních budov, územních celků a jejich veškeré infrastruktury, bez ohledu na to, zda se jedná o novostavbu či rekonstrukci. Tým je schopen zajistit projekty z oblastí rodinné a bytové zástavby, administrativních komplexů, občanské vybavenosti atd.
Za dobu své existence navrhli a realizovali řadu projektů a staveb. Z nejvýznamnějších například hlavní správa ČEZ a.s., Administrativní budova ČEZ II, obytný soubor Cihelna, dostavby v areálu Philip Morris a další. Společnost di5 architekti inženýři vznikla v roce 1997 jako rozšířený architektonicko inženýrský ateliér z původně inženýrské společnosti pracující od roku 1995. V současné době je tým kanceláře tvořen 20 architekty, inženýry a techniky a dále řadou externích spolupracovníků jednotlivých profesí.
Portfolio na www.di5.cz