portál uživatelů
softwarů Autodesk

Autodesk Revit – update Revit 2016 a Revit LT 2016

Stavebnictví   |   Revit

Autodesk vydal (obdobně jako u verze 2015) velký update s novinkami jako závdavek budoucí verze. Tato aktualizace je ke stažení zdarma pro všechny majitele předplatného Maintenance a Desktop Subscript…

Autodesk Revit – update Revit 2016 a Revit LT 2016

Autodesk vydal (obdobně jako u verze 2015) velký update s novinkami jako závdavek budoucí verze. Tato aktualizace je ke stažení zdarma pro všechny majitele předplatného Maintenance a Desktop Subscription z jejich Autodesk účtů.
Pro první seznámení se s novinkami (a že je jich opravdu dost) můžete navštívit oficiální YouTube Autodesk, kde je vše názorně vysvětleno.

My se zde na AutodeskClubu novinkám budeme věnovat podrobněji později, až vyjdou komplexně. Některé vybrané novinky, mimochodem velmi pěkné, jsou tedy zatím zde:

Náhled viditelnosti v editoru rodin
Pokud vaše rodina obsahuje i možnosti různého vizuálního vzhledu, nemusíte se pro ověřování funkčnosti již přepínat do projektu. Vše si můžete vyzkoušet přímo v rodině.

Globální parametry
Výrazné vylepšení pro parametrizaci projektu. Ovládání rodiny pomocí parametrů už asi všichni známe. Teď můžeme tento silný nástroj použít i přímo v projektu, kde pomocí globálního parametru můžeme řídit nějakou geometrii či vlastnost napříč projektem.

Náhled definice zábradlí
Obdobně jako u tvorby stylu stěn je nyní možné při tvorbě zábradlí pomocí náhledu vidět průběh změn parametrů komponent zábradlí.

Přímé pojmenování referenční roviny
Pojmenovávání referenčních rovin bylo možné už přes panel Vlastnosti, nyní můžete jméno zadat přímo na rovině v pohledu.

Produktová stránka Autodesk Revit
Zdroj:
www.revit3dblog.cz / Jiří Drahotuský