portál uživatelů
softwarů Autodesk

Advance Powerpack pro Revit R2 – modelování železobetonových konstrukcí

Stavebnictví   |   BIM   |   Revit

Powerpack pro Revit je rozšíření pro Autodesk Revit a obsahuje mnoho nástrojů, které usnadňují každodenní praxi a jsou zajímavými pro všechny uživatele Revitu, kteří chtějí ušetřit čas a zefektivnit s…

Advance Powerpack pro Revit R2 – modelování železobetonových konstrukcí

Powerpack pro Revit je rozšíření pro Autodesk Revit a obsahuje mnoho nástrojů, které usnadňují každodenní praxi a jsou zajímavými pro všechny uživatele Revitu, kteří chtějí ušetřit čas a zefektivnit svoji práci. Tyto nástroje se zaměřují na urychlení modelování, zjednodušují správu rodin, umožˇuní předdefinovat popisy apod. Nejnovější verze PowerPacku pro Revit, která vychází v těchto dnech, zahrnuje i nástroje pro zvýšení produktivity zaměřené na zlepšení každodenního použití, takže je i pro nejzkušenější uživatele Revitu velmi těžké jej ignorovat.

2016_01_22_revit_features

Zásadní novinkou této verze je přidání široké škály praktických nástrojů a funkcí pro modelování a dokumentaci železobetonových konstrukcí. GRAITEC si jasně klade za cíl posílit svou přítomnost v oblasti konstrukcí tím, že vyvinul základní nástroje pro vytváření a správu výztuže v Revitu, což láká jak jeho uživatele, tak uživatele tradičních 2D výztužných systémů.

Ribbon výztuž

Mezi zásadní novinky pro oblast betonových konstrukcí patří:
1. Rozkreslení výztuže
rozkresleni01
Pomocí této jedinečné funkce vytvoříte klasické rozkreslení výztuže (schéma tvaru), které je jinak v Revitu zcela nemožné vytvořit. Rozkreslení je propojeno s prutem, takže při změně tvaru se rozkreslení automaticky aktualizuje.

2. Nástroje pro snadnou editaci výztuže

Editacni_nastroje

Tyto nástroje podstatně urychlují modifikaci výztuže v Revitu. Jedná se například o funkci na přizpůsobení plošné výztuže skutečnému tvaru konstrukce (velmi efektivní především pro stěny a desky), nebo přizpůsobení tvaru jednotlivé výztuže či řady prutů skutečnému tvaru prvku (funkce výztuž do plochy).
Podívejte se na videukázky konkrétních funkcí: Plošná výztuž na prvku, Oříznutí a prodloužení výztuže.

3. Funkce pro práci s položkami výztuže

funkce_polozky

Tato sada funkcí umožňuje pohodlně manipulovat s čísly položek výztuže. Jedná se především o snadné a rychlé přečíslování položek v rámci jednotlivého listu či projektu a o možnost manuální modifikace čísla položek.
Podívejte se na videoukázku Přečíslování výztuže, Výběr a vymazání prutu dle čísla položky.

Mezi další novinky pro všechny profese patří například:
1. Watermark Manager
Pomocí této funkce je možné přidat do vašich rodin informace o autorovi, firmě a odkaz na webové stránky a zabezpečit je tak před zcizením. Přidané informace jsou chráněny heslem a bez něj není možné je upravit či z rodiny vymazat.

Watermark01

2. Rychlé nastavení oken aplikace
Tato funkce na 1 kliknutí přizpůsobí okna aplikace. Například nastaví okna jako dlaždice (můžete zadat pozici hlavního okna), vycentruje všechny otevřené okna nebo upraví velikost hlavního okna a zároveň ostatních dlaždic.

Rozkresleni

Chcete-li zjistit na další funkce, které GRAITEC Advance PowerPack pro Revit nabízí, podívejte se na naše stránky.
Zdroj: Graitec