portál uživatelů
softwarů Autodesk

Kreslíte? Ostatní navrhují, modelují.

Strojírenství   |   Inventor   |   AutoCAD

3D nástroje pro návrh výrobku a přípravu modelů jsou na trhu řadu let. Ne vždy byly dostupné všem, kteří takové programy potřebovali. Společnost Autodesk zpřístupnila plnohodnotný 3D parametrický mode…

Kreslíte? Ostatní navrhují, modelují.

3D nástroje pro návrh výrobku a přípravu modelů jsou na trhu řadu let. Ne vždy byly dostupné všem, kteří takové programy potřebovali. Společnost Autodesk zpřístupnila plnohodnotný 3D parametrický modelář úplně každému a to za cenu 12 korun na jeden den! Dopřejte si přechod k pokročilým funkcím, modernímu systému návrhu digitálního prototypu Vašeho produktu a začněte modelovat v Inventoru.

Návrh řízený geometrií versus návrh řízený kótami

2D AutoCAD LT

Vytvoříte geometrii a pak umístíte kóty. Pokud změníte existující geometrii, provede se aktualizace asociovaných kót.

3D Inventor LT

Vytvoříte náčrt součásti a pak určíte přesnou velikost a tvar změnou hodnot kót. Chcete-li změnit délku nebo výšku, změňte hodnoty kót. Změnu v rámci náčrtu provedete spíše úpravou hodnot kót než úpravou geometrie.

Ikona uživatelského souřadnicového systému (USS) versus 3D indikátor

2D AutoCAD LT

Ikona USS slouží k zobrazení orientace výkresové roviny. Nabízí pohyblivý souřadnicový systém pro zadání souřadnic, roviny operace a pohled. Většina geometrických editačních příkazů aplikace AutoCAD je závislých na umístění a orientaci USS. Objekty jsou zakreslovány na rovinu XY aktuálního USS.

3D Inventor LT

3D indikátor znázorňuje osy X, Y a Z. Červená šipka označuje směr X, zelená označuje Y a modrá označuje Z. Avšak na 3D indikátor se nemusíte příliš spoléhat a nemusíte definovat nastavení přichycení a rastru nebo počáteční body. Nemusíte používat souřadnice při kreslení.

Typy souborů

2D AutoCAD

Pracujete s jedním typem souboru: DWG. Tento soubor DWG obsahuje výkresový prostor, modelový prostor, 2D a 3D. Nelze oddělit model od výkresu nebo pracovat odděleně v 3D. Všechny komponenty vaší práce jsou ve stejném souboru.

3D Inventor LT

Pracujete minimálně se dvěma (aplikace Inventor LT) nebo čtyřmi (není k dispozici v aplikaci Inventor LT) typy souborů. Použití více typů souborů je výhodné, protože je možné pracovat zvlášť se souborem součásti, sestavy nebo výkresu. Na jednom návrhu může pracovat více uživatelů současně. Všechny změny se asociují a aktualizují ve všech ostatních souborech.

Kóty

2D AutoCAD

Kótování v aplikaci AutoCAD se provádí přidáváním poznámek o mírách do výkresu. Tyto kóty umísťujete na hladinu. Základní kóty v AutoCAD zahrnují lineární, radiální, úhlovou, staniční a obloukovou délku. Můžete také vytvářet kóty, které jsou asociativní, neasociativní nebo rozložené.

3D Autodesk Inventor

Používáte-li u výkresů hladiny, můžete na ně umísťovat kóty. Jsou čtyři základní typy kót, které se používají při vytváření návrhů různým způsobem: kóty modelu, referenční kóty, kóty náčrtu a kóty výkresu.

Pohledy

2D AutoCAD

Pro každý výkres vytvořte každý jednotlivý pohled modelu. To může být pracné, máte-li více než jeden pohled.

3D Autodesk Inventor

Můžete automaticky vytvořit všechny promítnuté pohledy modelu včetně průřezového, pomocného a přerušeného pohledu.

Měřítko a zrcadlení

2D AutoCAD

Existují speciální příkazy měřítka a zrcadlení, které pracují na 2D i 3D geometrii.

3D Autodesk Inventor

Příkazy měřítka a zrcadlení pracují na 2D geometrii. Abyste vytvořili měřítko nebo zrcadlo jednotlivé 3D součásti, musíte součást odvodit. Jednotlivé prvky nebo celou 3D součást lze zrcadlit i bez použití příkazu Odvodit.

Volba a uzly

2D AutoCAD

Můžete zvolit okno 2D/3D geometrie a použít uzly k protažení, posunutí, otočení, zrcadlení a změně měřítka.

3D Autodesk Inventor

Můžete zvolit okno 2D geometrie a vybrat vrcholy a segmenty k posunutí a protažení geometrie. Chcete-li vybrat možnost 3D geometrie, použijte příkaz „Výběr komponentu“. Vzhledem k tomu, že je v aplikaci Autodesk Inventor prohlížeč modelu, lze součásti alternativně vybírat v prohlížeči. Pro operace jako otáčení použijte příslušný příkaz.

Styly a hladiny

2D AutoCAD

V celém produktu máte přístup k hladinám, stylům textu a kótovacím stylům.

3D Autodesk Inventor

V aplikaci Inventor LT jsou styly plechu k dispozici v prostředí plechu. V aplikaci Autodesk Inventor jsou styly textu, kótovací styly a hladiny k dispozici ve výkresovém prostředí. Styly vzhledů materiálů a světla jsou k dispozici v součástech, sestavách a prezentacích.

Tvorba geometrie

2D AutoCAD

V aplikaci AutoCAD LT obvykle vytváříte 2D geometrii podle přesně požadovaných rozměrů s využitím výkresových příkazů.

3D Autodesk Inventor

Při vytváření náčrtů prvků součástí v aplikaci Inventor LT jsou k rychlému vytvoření geometrie (bez ohledu na velikost) často používány příkazy 2D náčrtu, které jsou často totožné s výkresovými příkazy AutoCAD LT. Přidáte-li prostorové a geometrické vazby, můžete přesně ovládat velikost a polohu.

Editace geometrie

2D AutoCAD

V aplikaci AutoCAD LT provádíme editaci, případně znovu využití geometrie s příslušnými výkresovými příkazy.

3D Autodesk Inventor

Editace 3D objektu je závislá na aktualizaci 2D skici, příkazy pro editaci jsou často shodné s tvorbou geometrie v prostředí AutoCAD LT a v řadě případů i snáze uchopitelné pro požadovanou úpravu.

 

AKTUÁLNÍ PROMO NABÍDKA
Autodesk připravil historicky jednu z nejvýhodnějších nabídek pro své zákazníky, kteří vlastní některou ze starších verzí (tj. 2005-2015) produktů LT (AutoCAD LT, Invetor LT a Revit LT) a nyní nabízí jedinečnou možnost, jak získat nejnovější Inventor LT licenci na 3 roky se 70% slevou.

Jak to tedy vychází?
Software Inventor LT Suite (obsahuje 3D modelář Inventor Lt a AutoCAD Lt) za 495 EUR, tj. za necelých 14€ měsíčně.
* Částka je stanovena na základě přepočtu ceny 3leté licence na částku odpovídající měsíčním nákladům. Jedná se o koncovou doporučenou cenu, pro konečnou cenu, kontaktujte svého prodejce.

Nabídka je limitovaná do 22. 4. 2016 a starší verze licence LT (2005-2015) bude zákazníkovi tímto nákupem deaktivována.
Neváhejte a legalizujte svůj software za historicky nejnižší cenu, nakupte software na 3 roky a zaplaťte méně než za nákup software na 1 rok!

PRO KONKRÉTNÍ CENOVOU NABÍDKU KONTAKTUJTE SVÉHO PRODEJCE