portál uživatelů
softwarů Autodesk

Autodesk dává ‚data do latě‘

Strojírenství   |   Vault

Společnost Autodesk spustila několikaměsíční osvětovou kampaň věnovanou aktuálnímu tématu správy dat a data managementu. Protože jde o palčivé téma v oblasti navrhování a realizace staveb a infrastruk…

Autodesk dává ‚data do latě‘

Společnost Autodesk spustila několikaměsíční osvětovou kampaň věnovanou aktuálnímu tématu správy dat a data managementu. Protože jde o palčivé téma v oblasti navrhování a realizace staveb a infrastruktury, ve strojírenství a ve výrobě, zvolila pro online kampaň Data v lati výrazný vizuál i klíčovou textaci.

V rámci kampaně spustil Autodesk samostatnou microsite www.datavlati.cz, kde je možné položit specialistům firmy konkrétní dotazy, obrátit se na ně s požadavkem o radu nebo pomoc při správě dat, a to jak ve velkých společnostech, tak malých návrhových týmech.

Hlavní obsahem naší komunikační kampaně Data v lati je upozornit odbornou veřejnost na úskalí správy dat ve výrobních a konstrukčních firmách a ukázat jim, jak při vhodně zvoleném softwarovém řešení lze dosáhnout významných úspor nejen v čase, ale i firemních financích,“ říká Markéta Bílková ze společnosti Tech Data Distribution, distributora společnosti Autodesk.

Autodesk kampaň Data V Lati opřel o svůj zavedený software pro správu dokumentace Autodesk Vault. Ten pomáhá projektantům a konstruktérům uspořádat data návrhů, spravovat dokumenty, sledovat revize a další procesy vývoje. Je dostupný a vhodný nejen pro strojírenskou oblast, ale i pro stavebnictví nebo pro infrastrukturu.
O tom, jak vybrat vhodné řešení pro správu a sdílení vašich dat se zájemci mohou poradit na: www.datavlati.cz

A jak poznat, že byste správu dat měli řešit i vy?

– Jste ve skluzu s projektem a jeho odevzdáním? A nestalo se vám to poprvé? Dá se to zlepšit a dostat vaše data ‚do latě‘.
– Připadají vám některé kroky v rámci vašeho pracovního postupu neproduktivní? Ušetřete až 25% svého pracovního času tím, že zavedete systém do správy svých pracovních výkresů, plánů a jejich sdílení… Vaše data mohou být „v lati“
– Chcete snížit čas potřebný pro konstruování až o 15%? Nasaďte do projektů využívajících 3D CAD systém správy dokumentace.

Autodesk ví, že problémy s daty mají všichni: menší společnosti stejně jako nadnárodní korporace.

Změna nástrojů a postupů – díky nasazení vhodných technologií – může vyvolat jak změnu v uvažování a efektivnější cestu k výsledku, tak zlepšit produktivitu práce. „Naši zaměstnanci ušetří především spoustu času. Celá pracovní skupina má přímý přístup ke všem datům, aniž by bylo nutné přeukládání dat, nebo jejich posílání mailem. Konstruktéři mohou získat i přístup k úložišti dat na vzdálených serverech a zobrazit nebo dokonce, v závislosti na jejich uživatelských právech, změnit jejich údaje,“ říká Nils Napp, vedoucí IT oddělení společnosti HerkulesGroup Services, která využívá řešení Autodesku pro správ dat.

 

Více na www.datavlati.cz