portál uživatelů
softwarů Autodesk

Foukni a něco si přej: Knihovna rodin a šablona projektu pro Autodesk Revit je tu!

Stavebnictví   |   Revit

Nová knihovna pro Revit Na Autodesk Clubu jsme před několika měsíci uspořádali anketu. Díky ní jsme zjistili, že vám, studentům a zákazníkům, chybí po instalaci Revitu knihovní prvky použitelné v Čech…

Foukni a něco si přej: Knihovna rodin a šablona projektu pro Autodesk Revit je tu!

Nová knihovna pro Revit

Na Autodesk Clubu jsme před několika měsíci uspořádali anketu. Díky ní jsme zjistili, že vám, studentům a zákazníkům, chybí po instalaci Revitu knihovní prvky použitelné v Čechách a na Slovensku. Proto jsme pro vás připravili sadu nových knihoven pro Revit (tzv. Families) a k tomu i šablonu pro projekty, se kterou budou vaše projekty tip ťop podle ČSN.

Jak Revit funguje?

Autodesk Revit představuje BIM řešení určené k vytváření modelů staveb a stavebních projektů. Způsob práce s tímto nástrojem lze přirovnat ke skládání stavebnice, neboť vytvářený model je postupně skládán z jednotlivých komponent, mezi kterými je možné vytvářet vazby. Tento přístup umožňuje značné zefektivnění projekčních prací. Zkušení uživatelé Revitu dobře vědí, že rychlost jejich projektování je přímo úměrná kvalitě stavebnice a jejích součástek, které využívají při vytváření svých modelů. Abychom co nejvíce usnadnili vaše projektování s využitím Autodesk BIM, představujeme vám nyní novou knihovnu objektů, tzv. rodin (Revit Families) doplněnou o šablonu projektu.

 

Balíček: knihovní prvky + šablona

Knihovna rodin a šablona projektu pro Autodesk Revit představuje ucelenou sadu, která je určena pro uživatele Revitu. Mohou ji využívat uživatelé řešení Autodesk Revit (vč. dříve nabízených oborově zaměřených řešení Revit Architecture, Revit Structure nebo Revit MEP) a uživatelé Autodesk Revit LT. Hlavní oblastí zaměření sady jsou projekty stavební části, což z pohledu Revitu odpovídá zaměření Architecture.

rfa-call

Šablona pro vaše projekty podle ČSN

Šablona projektu zahrnuje základní nastavení pro práci projektantů pozemních staveb v souladu s vyhl. 499/2006 Sb. a společně s knihovnou rodin je určena především pro přípravu projektů v nižších stupních projektové dokumentace, kterými jsou Studie, DUR a DSP. Pro využití v navazujících stupních projektové dokumentace může sada vyžadovat rozšíření o další knihovní prvky, provedení doplňkových nastavení, atd.

 

Co očekávat od knihovních prvků?

Skladba prvků obsažených v knihovně odpovídá běžně využívaným objektům. Ty představují obecné objekty a záměrně nereprezentují skutečné výrobky dostupné na trhu. Plná parametrizace těchto prvků umožňuje vytvoření požadované 3D geometrie a zahrnuje symboly a označení dle národních norem a zvyklostí.

 

STAHOVAT MŮŽETE NA WWW.AUTODESKFAMILIES.CZ