portál uživatelů
softwarů Autodesk

Future of Making Things IV.: Projekt Escher

Strojírenství   |   Inovace

(Video v článku) Jednou z aktuálních nevýhod 3D tisku pro sériovou výrobu je čas potřebný k vytištění každého objektu.   Pokud je výrobek sériově vyráběn, standardní vstřikovací hlavy mohou pro…

Future of Making Things IV.: Projekt Escher

(Video v článku) Jednou z aktuálních nevýhod 3D tisku pro sériovou výrobu je čas potřebný k vytištění každého objektu.

 

Pokud je výrobek sériově vyráběn, standardní vstřikovací hlavy mohou produkovat výlisek během několika sekund, zatímco objekt podobně tvarovaný pomocí 3D tisku často trvá hodiny. Někdy i celé dny. Odpovědí je Projekt Escher od Autodesku.

Čím větší objekt pro 3D tisk, tím déle trvá jeho zpracování. Proto je doba nutná pro tisk objektů ve skutečně velkém měřítku (jako jsou například prvky pro automobily nebo části nějakých turbín) dlouhá dny až týdny, v závislosti na tom, kolik materiálu je použito. To je nepraktické pro mnoho průmyslových i výrobních aplikací.
Stejně jako u mnoha problémů, inženýři v Autodesku jsou přesvědčeni, že nejlepší způsob, jak to vyřešit – v tomto případě optimalizovat a urychlit celý časově náročný proces – je především otázka správného softwaru.

Projekt Escher vznikl v Severní Kalifornii a je založený na software – moderní řídicí technologii, která byla navržena s cílem koordinovat pohyby 3D tiskových hlav. Jsou-li tyto různé tiskové hlavy svázané v celku, software koordinuje jejich spolupráci tak, aby tiskly velké objekty najednou, což exponenciálně urychluje tiskový proces.
3D tiskárna, která je řízena softwarem Project Escher, vytiskne velký objekt pomocí tiskových hlav až o 80% až 90% účinněji, než je tomu u tisku s jedinou tiskovou hlavou. Projekt Escher Software může řídit více tiskových hlav a koordinovat jejich práci a urychlit proces tisku.

Pro více informací navštivte www.projectescher.com
Spojte se s námi: projectescher@autodesk.com