portál uživatelů
softwarů Autodesk

AutoCAD 2017 je tu i pro Mac!

AutoCAD

Autodesk vydal nový AutoCAD 2017 a AutoCAD LT 2017 pro Mac. Tvůrci AutoCADu strávili poslední rok intenzivní prací na zdokonalování a rozšiřování funkcí AutoCadu pro MacOS. Vyzkoušejte si nový AutoCAD…

AutoCAD 2017 je tu i pro Mac!

Autodesk vydal nový AutoCAD 2017 a AutoCAD LT 2017 pro Mac. Tvůrci AutoCADu strávili poslední rok intenzivní prací na zdokonalování a rozšiřování funkcí AutoCadu pro MacOS.

Vyzkoušejte si nový AutoCAD 2017 pro Mac ještě dnes zdarma na 30 dní.

STÁHNOUT →

 

Co se změnilo?

Snahou bylo nenarušit známé pracovní prostředí a zároveň integrovat nové funkce, tak aby byly intuitivně dohledatelné. Mezi nejzásadnější novinky patří možnost přímého importu PDF souborů či přizpůsobování vlastních paletek a umožnit vám efektivnější práci v AutoCADu. Pojďme se podívat na několik zajímavých novinek z AutoCAD 2017.

 

 

Pracovní prostředí je lépe uspořádáno a více intuitivní

Při prvním pohledu na novou verzi si všimnete změny organizace pracovního prostředí, které si zamilujete. Pracovní prostředí je nyní více přehledné a intuitivní. Přestavěny jsou panely nástrojů, tak aby byly funkce rychle přístupné a přehledné a to na jeden klik. Přidána byla nabídka modelů a kreseb. Příkazový řádek se připnul ke spodní hraně kreslicího prostoru.1

 

Panel nástrojů je efektivnější a umožňuje přizpůsobení

Došlo k rozdělení nástrojů do dvou skupin. Skupina určena pro kreslení a druhá skupina pro modelování. Nejen že je prostor intuitivnější a rychlejší na ovládání, ale také umožňuje tvorbu vlastních paletek nástrojů pro zvýšení efektivity. Každá paletka obsahuje přednastavené funkce dle standardů, ale je možná jejich editace.

Například je možné nastavit nejčastěji používané příkazy, tak aby se zobrazovaly v hlavní paletce nástrojů. Naopak nepoužívané můžete odstranit.

2

Vytváření vlastních paletek je taktéž velice jednoduché.

3

 

Záložky kreseb a projektů

Záložky projektů představují jednoduchý způsob v navigování mezi otevřenými projekty a kresbami. Přidání dalšího projektu lze jednoduše pomocí kliknutí na (+). Mezi jednotlivými projekty se lze pohybovat pomocí zkratky Control+Tab.

4

 

Jednodušší import a export PDF souborů

Soubory PDF dnes již tradičně patří k základním nástrojům pro sdílení a předávání kreseb a informací. Proto se zjednodušilo jejich importování a exportování. Tato funkce umožňuje importování konkrétní stránky z dokumentu a nejen to.

5

 

Více oken na obrazovce

Tato nejnovější verze nově umožňuje otevření více oken na obrazovce pro snadnější práci. Pokud máte více než jeden projekt, stačí pravým kliknutím na záložku projektu zvolit možnost otevřít v novém okně.

6

 

Full Screen mode

AutoCAD 2017 pro Mac nově podporuje spouštění na celé obrazovce. Jednoduše lze aktivovat pomocí zkratky:

  • Cmd+0 or Cmd+Ctrl+F
  • Nebo tlačítkem pro zobrazení na celé okno

Pro mód rozdělení obrazovky na dvě okna stačí přidržet tlačítko pro zobrazení na celé okno a táhnout na levou či pravou stranu obrazovky.

7

Pro více informací o těchto a dalších novinkách navštivte kompletní seznam nových funkcí.