portál uživatelů
softwarů Autodesk

BIM 360 Team a Fusion Team

BIM 360   |   Strojírenství   |   Fusion 360

A360 představuje souhrnné označení pro cloudovou platformu společnosti Autodesk, která zahrnuje řadu produktů a cloudových služeb. Výhodou, kterou přináší, je dostupnost veškerých projektových informa…

BIM 360 Team a Fusion Team

A360 představuje souhrnné označení pro cloudovou platformu společnosti Autodesk, která zahrnuje řadu produktů a cloudových služeb. Výhodou, kterou přináší, je dostupnost veškerých projektových informací z kteréhokoliv místa nebo zařízení včetně mobilních.

20A360 Team představuje cloudové prostředí, které umožňuje uložení projektových dat, jejich prohlížení a sdílení s ostatními účastníky. Modely a výkresy nebo jejich součásti mohou být nejen zobrazeny např. pro potřeby technické kontroly, ale také komentovány nebo připomínkovány v návaznosti na konkrétní projektová data.

Toto cloudové prostředí umožňuje veškeré moderní přístupy, kterými jsou široké možnosti spolupráce uvnitř pracovních týmů nebo sdílení návrhů nebo jejich částí s externími spolupracovníky nebo např. investorem. Podpora mnoha souborových formátů současně umožňuje předání potřebných informací i těm účastníkům, kteří nejsou vybaveni specializovanými aplikacemi pro prohlížení návrhů, neboť nabízí možnost prohlížení v internetovém prohlížeči a tak významně usnadňuje komunikaci spojenou s návrhem projektu.

Od srpna 2016 se podoba A360 Team změnila a uživatelé mají možnost využívat prostředí, které lépe odpovídá jejich zaměření. Autodesk nyní nabízí dvě oddělená prostředí pojmenovaná BIM 360 Team a Fusion Team, která jsou zaměřena dle odvětví, ve kterém působí jejich uživatelé – tedy oblast stavebnictví a dále oblast strojírenství a průmyslového designu. Toto rozdělení umožnilo zpřehlednění prostředí a uživatelům přineslo možnost využití specializovaných nástrojů, které odpovídají danému zaměření.

BIM 360 Team Video: https://youtu.be/c4n90ihIiAg

Fusion Team Video: https://youtu.be/vbV0_BJQbaY