portál uživatelů
softwarů Autodesk

AutoCAD 2018 se představuje

Stavebnictví   |   AutoCAD

Jako každý rok jsme se o tento dočkali nových verzí produktů označený rokem 2018. Autodesk jako vždy vylepšoval co mohl a my se tak můžeme těšit na nové funkcionality nebo zdokonalené stávající. Využi…

AutoCAD 2018 se představuje

Jako každý rok jsme se o tento dočkali nových verzí produktů označený rokem 2018. Autodesk jako vždy vylepšoval co mohl a my se tak můžeme těšit na nové funkcionality nebo zdokonalené stávající. Využijte své služby Maintenacne Plan nebo Subscription naplno a stáhněte si nejnovější verze 2018 již dnes.

Co nového naleznete v AutoCAD 2018

  • Vytváření a sdílení kreseb s inovovanými prvky
  • Úspora času a minimalizování frustrace pomocí jednoduchý vylepšených nástrojů pro propojování externích referencí.
  • Rychlá konverze z PDF textu do textových objektů.
  • Vylepšené pohybování v pracovním prostoru včetně vylepšeného pohybu ve 3D
  • Využití AutoCAD na maximum pomocí propojení s mobilní verzí AutoCAD (součástí AutoCAD pokud jste předplatitel)

 

Pokud jste předplatitel či uživatel s maintenance plan a aktuálně využíváte verzi 2017 můžete pomocí Autodesk Desktop App jednoduše upgradovat svůj produkt na verzi 2018. Tento krok nezabere mnoho času a využijete tak své výhody na maximum.

 

Nejdůležitější vylepšení AutoCAD 2018 oproti dřívějším verzím:

Vylepšení importu PDF

Součástí AutoCAD je nástroj pro inteligentní převod textu. Pomocí SHX rozpoznávacího nástroje textu můžete převést importované PDF jednoduše na text a Mtext. Převádět lze jak jednořádkový, tak i více řádkový text, který lze převést do víceřádkového textového objektu. Tento textový objekt sám vyhodntí styl formátování.

Externí Reference, vylepšení hledání cesty

Vylepšení v AutoCAD 2018 doznala i část týkající se připojování referenčních souborů. V nové verzi je vyřešen problém chybějících či porušených cest k referenčním souborům. Tato nová funkce ušetří čas a frustraci při práci v AutoCAD. Nástroj umožňuje jednoduše přepsat cestu k jednomu či více chybějícím souborům.

 

Vybírání objektů

Velkým ulehčením práce je výběr objektů i mimo aktuální plochu. Nyní můžete vybrat objekty odzoomovat se a přesunout na jinou část obrazovky a pokračovat v označování.

 

Podpora vysokého rozlišení monitorů (4K)

AutoCAD 2018 podporuje monitory s vysokým rozlišením. Již žádné malé, téměř neviditelné paletky a elementy na monitorech s vysokým rozlišením. Prostředí zohledňuje nastavení systému windows a mění velikost dle aktuálního nastavení operačního systému.

 

Zdroj: Autodesk