portál uživatelů
softwarů Autodesk

Navrhujte veřejné stavby v Revitu (příručka ke stažení)

Stavebnictví   |   BIM   |   Revit

<Video v článku> Ucelený průvodce nabízí veřejným zadavatelům možné cesty, jak postupovat při zadávání zakázek na energeticky úsporné i šetrné, tedy kvalitní a dlouhodobě efektivní nové i rekons…

Navrhujte veřejné stavby v Revitu (příručka ke stažení)

Ucelený průvodce nabízí veřejným zadavatelům možné cesty, jak postupovat při zadávání zakázek na energeticky úsporné i šetrné, tedy kvalitní a dlouhodobě efektivní nové i rekonstruované budovy s nižšími provozními náklady, příjemnějším prostředím pro jejich uživatele, šetrnější k životnímu prostředí a přitom usnadnit realizaci díla.

Veřejné prostředky tak mohou být vynakládány dlouhodobě efektivně a v souladu s principy dobrého hospodáře. Příručka má usnadnit orientaci v možnostech zadávání veřejných zakázek na kvalitní projekty šetrných budov. Cílem není do detailu popsat všechna řešení, která novela zákona o veřejných zakázkách 134/2016 Sb. umožňuje, ale nabídnout čtenáři stručný náhled na hlavní vhodné přístupy s jejich plusy a minusy a provést ho jednotlivými kroky v procesu přípravy, realizace až k provozování budovy. Budova, a o to více kvalitní šetrná budova, je komplexním dílem, na jehož návrhu i realizaci by se měl podílet komplexní tým odborníků. Tato příručka nemá ambici tento tým nahradit, ale poskytnout zadavateli a všem, kteří se na kvalitních projektech podílejí, přehled možností přípravy a souvisejících aspektů právě ve vztahu k novele zákona o veřejných zakázkách. Cílem je motivovat zadavatele a ukázat mu cestu k přípravě kvalitních projektů, které jsou z dlouhodobějšího pohledu efektivní a ekonomičtější.

Stáhnout příručku (1 MB)

Příručku vydala Česká rada pro šetrné budovy, která integruje společnosti a organizace z různých sektorů ekonomiky s vazbou na trh s nemovitostmi a stavební průmysl a podněcuje trh k přeměně způsobů, jakými jsou budovy a urbanistické celky navrhovány, vystavěny, renovovány a provozovány, aby takto vytvořila zdravé, prosperující, environmentálně i společensky ohleduplně vystavěné prostředí, které zvyšuje kvalitu života.

Navrhujete veřejné stavby v aplikaci Revit?
Revit je software pro BIM. Jeho výkonné nástroje vám umožní pomocí inteligentního postupu založeném na modelu plánovat, navrhovat, stavět a spravovat budovy a infrastrukturu. Aplikace Revit podporuje víceoborový proces návrhu, takže při vytváření návrhu můžete spolupracovat s dalšími uživateli.

Návrh
Modelujte komponenty budovy, analyzujte a simulujte systémy a konstrukce a rozvíjejte své návrhy. Generujte dokumentaci z modelů aplikace Revit.

Spolupráce
K centrálně sdíleným modelům může přistupovat více projektových přispěvatelů. Výsledkem je lepší koordinace, což pomáhá omezit kolize a předělávky.

Vizualizace

Pomocí modelů vytvářejte působivé 3D vizualizace, které vám pomohou efektivněji prezentovat záměr návrhu vlastníkům projektu a členům týmu.
Produktová stránka REVIT 2018
Stáhněte si bezplatnou zkušební verzi