portál uživatelů
softwarů Autodesk

Jak AutoCAD může usnadnit rekonstrukci domu?

Přestavba pokoje, bytu nebo celého domu je komplikovaným procesem, který obnáší spoustu starostí a zabere čas. První fází je zpráva o stavu budovy, ze které se vychází v dalších krocích rekonstrukce. Jedním z finálních dokumentů je pak návrh interiéru včetně vybavení a dekorací.

Jak AutoCAD může usnadnit rekonstrukci domu?

Veškeré plánování a dokumentaci dokáže usnadnit a urychlit AutoCAD, který nabízí snadnou tvorbu výkresů i 3D modelování jednotlivých pokojů včetně vybavení. Pojďme se na výhody tohoto nástroje podívat v souvislosti s renovací domu, veřejného prostoru nebo historické budovy.

 

Jak na rekonstrukci pomocí chytrého softwaru?

  1. Naplánujte si renovaci od začátku do konce
  2. Změřte výměry jednotlivých prostor
  3. Vytvářejte půdorysy
  4. Hledejte tu nejlepší barvu na stěnu
  5. Vytvořte 3D pohled prostoru včetně rozmístění nábytku
  6. Spočítejte kalkulaci nákladů na přestavbu
  7. Vybírejte z více dodavatelů
  8. Monitorujte a dokumentujte celý proces

 

AutoCAD Architecture: Zjednodušení života při přestavbě?

Hlavní výhodou AutoCADu využívaného při projektování přestavby bytu nebo domu je úspora času a zvýšení efektivity až o 60 %. Program umožňuje vytvořit 2D výkresy, připojit objektové popisy přímo do projektu, vkládat odkazy na webové stránky, a především pouhým přetažením myši vložit architektonické symboly do výkresů. Při dokončení projektu lze pak veškeré údaje snadno exportovat do souboru nebo připravit výkresy pro tisk.

Už při tvorbě návrhu lze navíc pomocí kamery měnit pohledy na výsledný projekt – AutoCAD umožňuje tvorbu jednoduchých půdorysů, ale i pohledů z různých stran nebo podhledů. Díky tomu si tak nejen projektant, ale i zákazník lépe představí finální podobu projektu.

 

Rozdělení místností stěnou nebo příčkou

Stavební změny při rekonstrukci bytu nebo domu umožňuje například jednoduchá tvorba nových stěn, stejně jako jejich úprava během projektování.

Bezpečné schody

AutoCAD Architecture umožňuje vytvořit schodiště i zábradlí na základě předem daných pravidel. Díky tomu se lze spolehnout na design schodů, který zapadne do zbytku prostoru, ale také na bezpečnost. Schody, prahy dveří a další komponenty nabízí program vždy s ohledem na ČSN.

Když přestavba, tak až po střechu

Kromě bezpečných a kvalitních stavebních prvků uvnitř domu je nezbytné myslet i na střechu, kterou lze snadno vytvořit pomocí křivek AutoCADu.

Rekonstrukce i zařizování v jednom programu

Jakmile je hotový návrh rekonstrukce stavby, přichází na řadu výběr vybavení a doplňků. Nábytek a další zařízení lze do hotového modelu jednoduše vložit přetáhnutím myší.

S jakými náklady počítat při přestavbě?

Dokonalý výsledek náročné přestavby vyžaduje spoustu trpělivosti i financí. Prioritizováním jednotlivých fází renovace lze s rozpočtem efektivně pracovat a vyhnout se jeho vyčerpání dříve, než bude projekt přestavby dokončen. Kromě samotné tvorby projektu, materiálu i lidské síly je nutné počítat s náklady na správní poplatky. Například vyřízení stavebního povolení, které může vyšplhat i na 10 000 Kč.

Všechny náklady na materiál i další položky lze v programu AutoCAD vložit do tabulek a mít tak rozpočet pod kontrolou. Tvorba tabulek včetně jejich úprav je jednoduchá a šetří maximum možného času.

V konečném důsledku tak AutoCAD zrychluje tvorbu projektu a šetří čas. Používání digitálních technologií nabízí přechod od 2D projektování v papírové formě 3D pohled, který lze neustále při vývoji měnit a dosáhnout tak perfektního výsledku. Pořiďte bezplatnou verzi AutoCAD Architecture a vyzkoušejte výhody tohoto programu na vlastním projektu.