portál uživatelů
softwarů Autodesk

To nejdůležitější z konference Automobile Innovation Forum 2022

Strojírenství

To nejdůležitější z konference Automobile Innovation Forum 2022

To nejdůležitější z konference AIF 2022

V květnu se uskutečnila konference AIF. Jedním z vrcholů celé akce byla prezentace 4 zaměstnanců Autodesku. Tady je to nejdůležitější, co zaznělo

 

V květnu se po dvou letech opět uskutečnila konference AIF (Automotive Innovation Forum), kde se setkalo 250 předních odborníků na průmyslový design z 20 zemí světa. Jedním z vrcholů celé akce byly prezentace Marka Trawnyho, Brandona Taskera, Phila Botleyho a Lukase Fätha, kteří se podělili o zajímavé novinky ohledně řešení Agile Design Studia a Autodesk. Tady jsou.

Marek Trawny

Marek Trawny během své přednášky, jejíž kompletní záznam najdete zde, několikrát zdůraznil, že Autodesk se řídí jasnou zásadou – všechny procesy musí podporovat kreativitu. To z velké míry zahrnuje propojování lidí, designových studií či specializovaných týmů. Jak? Prostřednictvím správných nástrojů.

To hlavní v kostce:

  • Průmyslový design prochází transformací. Je třeba se jí přizpůsobit, jinak budete mimo hru.
  • Alias, VRED a Shotgun jsou nástroje budoucnosti.
  • Všechno stojí a padá na kreativitě a inovacích.

 

Ilustrační obrázek ukazuje možnosti řešení Autodesk

Zdroj obrázku

 

Lukas Fäth

Lukas ve svém vystoupení vysvětlil, co podporuje kreativitu a zrychluje inovace: podpora mezioborové spolupráce a propojování lidí.

 

To hlavní v kostce:

  • Tajemství úspěchu tkví ve vzájemném propojení a efektivní kooperaci mezi různými organizacemi a obory. A to značně usnadní nástroje Autodesk, jako je Alias, VRED a Shotgun.
  • Díky řešení Autodesk už mohou konstruktivně spolupracovat na vizualizaci lidé bez ohledu na jejich místo pobytu, hardware nebo stupeň počítačových znalosti. Uživatelské rozhraní i používání je intuitivní, takže se bez problémů zapojí i ten, kdo například nemá zkušenosti s používáním odborných grafických či modelovacích softwarů.
  • Vývojáři z Autodesku se také snaží o průběžnou automatizaci co největšího počtu procedurálních a opakujících se procesů, aby se uživatelé mohli věnovat pouze tomu nejdůležitějšímu – kreativní činnosti.

Lukas také nadšenému publiku názorně ukázal pokročilé funkce cloudového streamování, což je klíčový prvek pro účinnou digitální spolupráci. Poté již předal mikrofon Brandonovi.

 

 

Ilustrační obrázek ukazuje možnosti řešení Autodesk

Zdroj obrázku

 

Brandon Tasker

Brandon navázal na svého předřečníka a mluvil hlavně o tom, jak sjednocená technologie a symbióza nástrojů může podpořit kreativitu i usnadnit práci.

 

To hlavní v kostce:

  • Propojení produktů a sdílení pracovních postupů zefektivňuje kreativní proces. Ale je to také velmi praktické, protože zdrojová data rázem máte na jednom místě.
  • Díky tomu lze například v rámci týmů či programů sdílet i modelovací postupy, které pracují s daty a jsou z části automatizované. Veškeré konstrukční komponenty pak můžete kdykoliv použít v knihovně ShotGrid.
  • Kromě nástrojů Autodesk je vhodné propojit svůj dosavadní systém s řešeními od Open Source Materials, jako je Material X, Open XR či Open APIs a Toolkits.

 

Ilustrační obrázek ukazuje možnosti řešení Autodesk

Zdroj obrázku

 

Phil Botley

Phil Botley celou prezentaci zakončil ukázkou, jak řešení a vyhodnocování analýz nástrojů Autodesk pomáhají naplňovat potenciál zaměstnanců napříč týmy, obory i věkovými generacemi jejich uživatelů.

To hlavní v kostce:

  • Efektivní správa dat je důležitější, než se může na první pohled zdát. Bezproblémová integrace PDM (Product Data Managementu) zásadně zjednodušuje práci konstruktérům, technologům, výrobnímu oddělení i kvalitářům. S dobrou správou dat od Autodesku jde tvorba a vývoj produktů ve všech fázích mnohem lépe.
  • Uživatelské analýzy nástrojů od Autodesku jsou založené na datech. Ta poskytují informace nejen o samotných nástrojích, ale i způsobu jejich používání. Díky této zpětné vazbě mohou vývojáři jednotlivé řešení průběžně vylepšovat a přinášet praktické tipy, jak ještě zefektivnit práci s daným softwarem.

 

Ilustrační obrázek ukazuje možnosti řešení Autodesk

Zdroj obrázku

 

Všechny tyto – a ještě mnohé další – aktivity Autodesku jsou zaměřeny na to, aby byl váš proces navrhování designu jednodušší, rychlejší a sjednocený. V takovém případě totiž dokážete naplno využít veškerý potenciál, který ve vás i vašem týmu dříve.

 

Realizujte své nápady na špičkové úrovni

Chcete také vytvářet kreativní a inovativní vizuály? A kromě zlepšení kvality výstupů zároveň zefektivnit pracovní procesy? Nástroje Autodesk vám to umožní. Podívejte se na seznam obchodů, kde ho můžete koupit.