portál uživatelů
softwarů Autodesk

Co je nového v AutoCAD 2025?

AutoCAD

Co je nového v AutoCAD 2025?

AutoCAD je software vytvořený pro realizaci a urychlení vaší kreativity. Autodesk® AutoCAD® vylepšuje vaše 2D a 3D navrhování o funkce, které odemykají detailní pochopení a automatizaci s pomocí Autodesk AI. Připravili jsme pro vás rychlý přehled vylepšení a novinek v AutoCAD 2025. Na závěr si nezapomeňte shlédnout VIDEO a stáhnout BROŽURY.

 

Sdílejte nápady a spolupracujte s kolegy na souborech DWG™ - využijte funkce, které vám ušetří čas. Zlepšete opakované použití obsahu a standardizaci výkresů pomocí funkce Smart Blocks: převodu či detekce objektů. V novém AutoCAD 2025 můžete nyní za pomoci AI identifikovat více geometrických prvků a automaticky je převést na bloky. Uživatel si může vybrat jeden z prvků, na které použije novou funkci. Autodesk AI vyhledá v celém výkresu všechny odpovídající objekty. Funkce podporuje tvorbu bloků, uspořádání výkresů a eliminuje výskyt geometrických prvků, které jsou pro bloky vhodné.

 

Obsah obrázku text, Písmo, Grafika, grafický designPopis byl vytvořen automaticky

 

Synchronizujte a konsolidujte revize pomocí funkcí Markup Import a Markup Assist. A přidejte přehlednost pomocí vhodně aktualizovaných a známých příkazů Hatch a Activity Insights, které vám pomohou zůstat v obraze během projektového cyklu. Přizpůsobte si AutoCAD tak, aby pracoval pro vás. Používejte specializované sady nástrojů pro oborově specifické funkce, základní funkce nebo jejich části - včetně nástrojů pro architekturu, strojírenství, elektro  a  dalších.

 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, PísmoPopis byl vytvořen automaticky

 

Rozhodování vám usnadní nejnovější geografické informace pomocí podkladových map ArcGIS® od Esri. Můžete získat přístup k pěti základním podkladovým mapám ve formě satelitních a leteckých snímků s vysokým rozlišením, OpenStreetMaps a ulic, spolu se světle a tmavě šedými monochromatickými mapovými styly.

 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, Multimediální software, softwarePopis byl vytvořen automaticky

 

Vytvářejte a spouštějte vlastní automatizace pomocí rutin AutoLISP, které umožňují přistupovat přímo k vestavěným příkazům a systémovým proměnným aplikace AutoCAD. Funkce je k dispozici i v AutoCAD LT.

 

Nově jsou k dispozici tato další vylepšení funkcí:

 

  • import a synchronizace připomínek
  • šrafování - nyní můžete do kreseb přidávat textury pomocí vzorků, výplní a cest bez předdefinovaných tvarů nebo uzavřených hranic
  • import a synchronizace připomínek PDF z Autodesk Docs – po synchronizaci se připomínky vytvořené ve službě Autodesk Docs aktualizují ve vrstvě trasování

 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, kruh, diagramPopis byl vytvořen automaticky

 

AutoCAD LT 2025 je nyní doplněn o tyto funkce:

 

 

Upravujte nebo vytvářejte objekty přímo v databázi výkresů. Získejte přístup k více než tisícovce aplikací třetích stran s možností vytvářet vlastní rozhraní pomocí AutoCAD API. Pomocí Autodesk Docs můžete spravovat svá návrhová data napříč projekty. Pracujte tak, jak potřebujete, a zůstaňte propojení prostřednictvím jediného prostředí AutoCADu na počítači, webu nebo na mobilním zařízení, ve kterém můžete zachycovat, sdílet a kontrolovat nápady na cestách. Získejte nejnovější funkce s vylepšeným výkonem a začněte realizovat své návrhy s novým výkonem aplikace AutoCAD.

 

 

 

PŘEHLED VŠECH VYLEPŠENÍ naleznete zde: AutoCAD 2025 Nápověda | Přehled nových příkazů a systémových proměnných aplikace AutoCAD | Autodesk

Přečtěte si zajímavý ČLÁNEK stručně shrnující podstatné změny ZDE: AutoCAD 2025 – Novinky (autocadblog.cz)

AutoCAD 2025 - Přehled novinek

BROZURA AutoCAD LT 2025

BROZURA AutoCAD 2025 vs AutoCAD LT 2025