portál uživatelů
softwarů Autodesk

Případová studie DEP Progetti

Strojírenství

Požadavky zákazníkaDEP Progetti je malý návrhářský ateliér se sídlem v italském Turíně. Mezi jeho činnosti patří návrh mostů a dalších ocelových konstrukcí. Pro svůj nedávný projekt hledala firma…

Případová studie DEP Progetti

Požadavky zákazníka
DEP Progetti je malý návrhářský ateliér se sídlem v italském Turíně. Mezi jeho činnosti patří návrh mostů a dalších ocelových konstrukcí. Pro svůj nedávný projekt hledala firma DEP nový 3D systém CAD. Klíčovým požadavkem byl parametrický návrh, který by dovoloval snadné úpravy délky a výšky mostu. Architekt z estetických důvodů požadoval, aby byl most celý svářený, nikoli spojovaný šrouby. Bylo proto nutné, aby software disponoval výkonnými funkcemi v oblasti sváření. Dále byly třeba četné funkce pro práci s plechovými díly, které se uplatnily při práci na trubkách a zábradlí.

Řešení Autodesk
Společnost DEP Progetti zvolila jako systém CAD aplikaci Autodesk Inventor.
Trubky se protínají ve velmi složitých spojích. Aplikace Inventor umožnila jejich snadné rozbalení, díky kterému lze generovat ploché šablony plechových dílů, které mohou být přeneseny na stroje CNC.

Autodesk Inventor urychluje a zjednodušuje veškeré procesy spjaté a návrhem a výrobou, takže lze mosty a podobné konstrukce uvést na trh rychleji.

Celkové výsledky
„Díky adaptivní technologii aplikace Autodesk Inventor jsem mohl umístit jednotlivé díly konstrukce do parametrických náčrtů návrhu. Když nyní provádím změny délky, výšky nebo šířky mostu, celý návrh se jim automaticky přizpůsobí,“ řekl Marco Demaria, prezident společnosti DEP Progetti.

 Zdroj: Autodesk, DEP Progetti, Turín, Itálie