portál uživatelů
softwarů Autodesk

Proč Christian Grajewski nedá dopustit na Alias

Media and entertainment

Proč Christian Grajewski nedá dopustit na Alias

Proč Christian Grajewski nedá dopustit na Alias| cadclub.cz

Nalezení oblíbeného programu je základ úspěchu. Platí to i u Christiana Grajewskiho, který již skoro deset let pracuje v programu Alias. Přesvědčte se. →

Nové programy a moderní technologie jsou dobré věci, ale kombinace kreativity s dokonalou znalostí svého „srdcového“ softwaru je stále výš. Platí to i pro Christiana Grajewskiho, světoznámého průmyslového designéra, který stále pracuje hlavně v Aliasu. A jeho výstupy z něj i dnes působí skvěle.

Nadčasová klasika

Každý designér má své oblíbené nástroje, na které nedá dopustit. U Christiana jím je už takřka deset let Alias. Vztah si k němu vytvořil během vysokoškolských studií.

„Měl jsem velké štěstí, že se moji profesoři zajímali o CAD modelování. Proto mi doporučili Alias, o kterém všichni shodně říkali, že je to nejlepší software pro vytváření 3D modelů. A měli naprostou pravdu. Od té doby ho používám a dosud nemám žádný důvod s tím přestat,“ říká Grajewski, jenž se původně vyučil obráběčem kovů a před změnou kariéry si vydělával na živobytí budováním záchranných člunů.

Za poslední dekádu využil Grajewski software Alias při práci na nejrůznějších projektech. A právě díky perfektní znalosti CAD modelování stále dostává zajímavé zakázky od startupů, korporátů i televizí či filmových produkcí, s nimiž spolupracuje na tvorbě vizuálů dopravních prostředků.

Zdroj obrázku

 

Perfektní znalost Aliasu mu však nepomohla jen v práci na komerčních zakázkách, ale také s realizací srdcových projektů, jako je jeho koncepční kniha futuristických návrhů dopravních prostředků.

Zdroj obrázku

 

 

„Alias mi umožňuje snadno a naprosto věrně navrhnout to, co mám v hlavě. To je pro mě coby designéra stěžejní. Po těch letech tréninku už není vůbec těžké přenést vizi do 3D modelů přesně podle mých představ. S jiným programem by to byla utopie,“ přiznává Grajewski.

 

Zdroj obrázku

 

20 % Alias a 80 % Fusion

Christian zůstává věrný Aliasu, ale to neznamená, že by nebyl otevřený i jiným možnostem. Využívá také nástroj Fusion 360, který mu umožňuje rozvést některé fáze pracovního postupu, zejména když tvoří parametrický design.

 

„Někdy importuji své drátěné modely z Aliasu do Fusion, kde je dokončím pouze během pár kliknutí. Hraju si tam s čárami, poloměry, rádiusy, hranami a nanášením tloušťky. Je to rychlé, snadné a funguje to opravdu dobře,“ pochvaluje si symbiózu CAD programů Grajewski.

 

Vhodná kombinace je základ úspěchu

Aktuální Christianovo workflow tak kombinuje Alias s Fusion, přičemž v prvním udělá základy, které ve druhém přivede k dokonalosti. Díky tomu předává inženýrům modely s perfektními liniemi a správnou tloušťkou, což jim znatelně ulehčuje a urychluje práci.

 

Jeho rozmanitá kariéra je důkazem toho, že nalezení správného designerského programu a průběžná optimalizace pracovních postupů vede k zaslouženému úspěchu. A my jsme rádi, že Christiana na celé této cestě provází právě software Alias.

Modelujte na špičkové úrovni

Chcete také vytvářet originální a nadčasové modely? Programy Alias a Fusion vám to umožní. Podívejte se na seznam obchodů, kde je můžete koupit.